پایش روزانه و مستمر کیفیت و سلامت آب شرب اصفهان
۸ مرداد, ۱۴۰۴
سلامت و کیفیت آب شرب از لحاظ پارامترهای میکروبی، فیزیکو شیمیایی و میزان کلر باقیمانده، همه روزه در مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان اصفهان مورد ارزیابی قرار میگیرد.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب آبفای استان اصفهان با اعلام این خبر گفت: گروههای پایش و نظارت بر کیفیت آب آبفای استان اصفهان براساس استانداردهای 1053و 1011 سازمان ملی استاندارد، به طور روزانه پارامترهای کیفی آب شرب را در شهرها و روستاها بررسی میکنند و روزانه بیش از 2 هزار آزمایش کلرسنجی از آب موجود در شبکههای آبرسانی و مخازن موجود در سطح استان انجام میشود.
فهمیه امیری با بیان اینکه کنترل و نظارت بر سلامت و کیفیت آب شرب جز وظایف ذاتی و اساسی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان محسوب میشود، اظهار داشت: در سهماهه نخست سالجاری بیش از 85 هزار و 435 آزمون کلرسنجی، 4 هزار و 562 آزمون میکروبی، 800 مورد آزمون فیزیکو شیمیایی،300 آزمون بیولوژی آب و 215 مورد آزمون فلزات سنگین انجام شد که این بررسیها مطلوبیت 99.8 درصدی آزمونهای میکروبی و مطلوبیت 99.8 درصدی آزمونهای کلرسنجی را نشان میدهد.
وی با تاکید بر سلامت آب شرب شهرها و روستاهای استان عنوان کرد: کنترل و ارزیابی مستمر بررسی پارامترهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و میزان کلر باقی مانده آب شرب در سه حوزه تأمین، ذخیره و توزیع انجام میگیرد و پس از اطمینان از صحت، سلامت و کیفیت مطلوب تمامی نمونهگیریهای انجام شده، اجازه مصرف در شبکه توزیع آب داده خواهد شد.
امیری افزود: آزمایشگاه مرکزی آبفای استان با کسب گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ نقش موثری در تایید دقت و صحت نتایج آزمایشهای آب دارد.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب آبفای استان اصفهان اعلام کرد: آزمایشگاه مرکزی آبفای استان اصفهان دارای تجهیزات برخط اندازهگیری پارامترهای کیفی آب از مخازن و شبکه آب شهر اصفهان است.
وی با اشاره به پایش کیفیت آب شرب در روستاها نیز گفت: به طور مستمر کلرسنجی و آزمونهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین از منابع، مخازن و شبکه توزیع آب در سطح روستاهای استان انجام میگیرد و نتایج این آزمایشها پس از جمعآوری، در اختیار مرکز بهداشت استان قرار میگیرد.
امیری بیان داشت: وجود املاح در آب شرب برای سلامت مردم ضروری است و املاح معدنی باید در آب شرب موجود باشد و در صورتی که املاح آن گرفته شود، تبدیل به آب مقطر شده که برای سلامتی مضر است.